Tinctura de Urzici: pentru Vitalitate și Sănătate din: frunze de urzica, alcool. În universul remediilor naturale, tinctura de urzici ocupă un loc special, fiind cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice remarcabile. Această tinctură este obținută prin macerarea frunzelor proaspete de urzică în alcool, proces care extrage esența vindecătoare a plantei. Proprietățile Benefice ale Tincturii […]
Cotlet gratinat
PrinteazaCotlet gratinat din: cotlet de vitel, ciuperci, smantana, macaroane, limba, sunca, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,2 kg cotlet de viţel
- 300 g ciuperci
- 2 linguri smântână
- 200 g macaroane
- 50 g limbă
- 50 g şuncă afumată
- 60 g caşcaval
- 1 lingură făină
- 150 g unt
- 1/4 l supă
- 1 pahar de lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cotlet gratinat: Frigeţi cotletul înăbuşit şi, când este gata, pregătiţi sosul. Tăiaţi cotletul în felii groase şi puneţi-le pe un platou pentru gratinat.
Napaţi carnea cu ciupercile tăiate şi combinaţi cu sos alb (din făină, unt, lapte, smântână). Presăraţi cu caşcaval ras, unt topit şi lăsaţi la cuptor cald să se gratineze.
Garnisiţi preparatul cu macaroane fierte, sotate cu şunca, limba tăiată julien şi caşcavalul ras.
Pofta buna!
Piept de Rață cu Sos de Ciocolată Neagră și Portocale
Piept de Rață cu Sos de Ciocolată Neagră și Portocale din: piept de rata, sare, piper, ciocolata neagra, suc de portocale, coaja de portocala, lichior de portocale, miere, sare, piper. Aceasta reteta reprezintă o îmbinare spectaculoasă de arome, unde dulceața ciocolatei negre și aciditatea portocalelor complimentează subtil gustul bogat al cărnii de rață. Este o […]