Cotlet in patratele
PrinteazaCotlet in patratele din: cotlet, coriandru, piper, boabe de mustar, sare, usturoi, ulei de masline.
- 1 bucată de 1 1/2-2 kg cotlet cu os si şorici
- 1/2 linguriţă coriandru
- câteva boabe de piper
- 1/2 linguriţă boabe de muştar
- 1 linguriţă de sare mare
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli bucata de cotlet, o laşi să se scurgă bine şi îi crestezi partea cu şorici. Zdrobeşti toate condimentele în mojar, apoi adaugi usturoiul şi, la final, uleiul de măsline, ca să obţii o pastă.
Ungi cotletul pe partea crestată. Aşezi bucata de carne într-un vas, torni un pahar de apă, acoperi cu folie şi dai la cuptor. Laşi carnea la cuptor pentru 1 Vi oră, apoi scoţi folia şi laşi friptura să se rumenească bine, să fie şoriciul crocant.
Stropeşti din când în când cu sosul format şi, dacă este nevoie, mai pui câte puţină apă caldă. Serveşti friptura cu garnitură de fasole verde.
Pofta buna!