Cotlet in sos de cafea
PrinteazaO reteta de cotlet in sos de cafea din ceapa, ulei, sare, piper, zeama de oase, coniac, zahar, cafea solubila, smantana, faina si unt.
- 4 cepe
- 4 felii de cotlet cu os
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 600 ml zeama de oase
- 1-1/2 lingura de coniac
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite de cafea solubila
- 3 linguri de smantana
- 1 lingura faina
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Condimentezi carnea, apoi o prăjeşti pe ambele părţi în unt. Tai felii ceapa, apoi o căleşti în grăsimea rămasă de la came.
Adaugi zeama de carne; coniacul, zahărul şi cafeaua şi laşi să fiarbă 10 minute. Omogenizezi făina cu smântână, adaugi în zeama de cafea şi laşi să fiarbă.
Adaugi feliile de carne. Serveşti carnea cu garnitură de cartofi.
Poftă bună!