Cotlet inabusit
PrinteazaCotlet inabusit din: cotlet de porc, ulei, otet, sos de soia, miere, condimente, verdeturi, ceapa, amidon.
- 650 g cotlet de porc
- 3-4 linguri ulei de susan
- 3 linguri oţet de Sherry
- 6 linguri sos de soia
- 4 linguri miere
- 1 lingură praf amestec cinci condimente
- 125-250 ml fond de vitel (gata preparat)
- 100 g verdeţuri pentru supă (congelate)
- 100 g cepe albe murate
- 1 linguriţă amidon
- chutney de mango (gata preparat) pentru ornare
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi mici. Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc bucăţile de carne 4-5 minute.
Se amestecă oţetul cu sosul de soia, cu mierea, cu praful de condiment şi cu fondul de viţel. Apoi se adaugă peste carne împreună cu verdeţurile de supă şi cepele albe şi se lasă cca 15-20 de minute la înăbuşit, amestecând continuu.
Se mai poate adăuga puţin sos de soia. Se scoate carnea şi se păstrează caldă. Se amestecă amidonul cu puţină apă rece cu care se îngroaşă fondul.
Se aşază legumele împreună cu carnea şi cu chutney-ul de mango pe farfurie şi se serveşte.
Cotlet inabusit
Pofta buna!