Cotlet de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie 100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie, taiata marunt O jumatate […]
Cotlet de miel aromat
PrinteazaCotlet de miel aromat din: busuioc, patrunjel, usturoi, ulei, ceapa, ardei, cotlete, vin, masline.
- 2 linguri busuioc sau oregano
- 2 linguri pătrunjel
- 2 căţei de usturoi zdrobit
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe roşii, tăiate sferturi
- 2 ardei galbeni şi roşii, tăiaţi felii
- 2 segmente de cotlete cu os de miel (14 cotlete)
- 100 ml vin alb
- 100 g amestec de măsline
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Combină verdeaţa şi usturoiul cu 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper. In tava de copt pune ceapa şi ardeii şi stropeşte cu uleiul rămas şi dă la cuptor 15 minute.
Incinge un vas pe foc şi prăjeşte carnea cu stratul de grăsime in jos 5 minute, până când se rumeneşte. Apoi unge cu amestecul de ulei cu verdeaţă.
Aşază carnea deasupra ardeilor şi a cepei şi dă la cuptor 10 minute. Stropeşte cu vinul, adaugă mQsiîneie şi continuă să ţii pe foc 10-15 minute, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie friptura.
Lasă să stea deoparte minimum 10 minute înainte de a servi.
Cotlet de miel aromat
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar, ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde 250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă […]
Cotlet de miel la cuptor
Cotlet de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel sare piper piper boabe 2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin 3-4 linguri ulei 2 castraveţi proaspeţi 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet […]
Cotlet de miel cu risotto
Cotlet de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde, ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de legume 100 g […]
Pofta buna!