Cotlet de miel cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de miel cu legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, ulei de masline, sos de rosii, cotlete de miel, sare si piper.
- 300 g cartofi noi
- 200 g morcovi
- 1 dovlecel
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sos de roşii
- 8 cotlete de miel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii bine sub jet de apă şi taie-i pe lung în felii, apoi fierbe-i 5 minute în apă cu sare. Spală morcovii, curăţă-i şi taie-i şi pe ei felii, apoi, după 3 minute, pune-i în apă la fiert, împreună cu cartofii. Spală dovleacul şi curăţă-l felii. Răstoarnă morcovii şi cartofii într-o strecurătoare şi lasă-i să se scurgă bine.
Pune cartofii şi morcovii într-o oală împreună cu feliile de dovlecel. Adaugă două linguriţe de ulei de măsline şi condimentează cu sare şi piper legumele, apoi căleşte-le un pic.
Spală cotletele, usucă-le într-un şervet de bucătărie şi unge-le cu sosul de roşii amestecat cu o linguriţă de ulei de măsline, apoi pune-leîn tava unsă în prealabil cu puţin ulei.
Intoarce şi unge cotletele pe fiecare parte cu sos. Aşază legumele printre bucăţelele de carne şi dă totul la cuptor circa 15 minute. Pune apoi cotletele împreună cu legumele pe un platou. Poţi garnisi friptura cu verdeaţă şi presăra piper măcinat pe cotlete.
Cotlet de miel cu legume
Pofta buna!