Cotlet de miel cu piure de praz şi sos de muştar
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de miel cu piure de praz si sos de mustar din: cartofi, praz, lapte integral, unt, cotlete de miel, supa de miel sau de vita, jeleu de coacaze si seminte de mustar.
- 500 g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati mari
- 1 fir de praz in jumatate, clatit si taiat in felii subtiri
- lapte integral
- unt
- 4 cotlete de miel
- 150 ml supa de miel sau de vita
- 1/2 linurita de jeleu de coacaze
- 1/2 lingurita de mustar cu seminte
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu sare până se frăgezesc. Se adaugă prazul în ultimele 2 minute de fierbere. Se scurg ingredientele şi se pun din nou în cratiţă, cu un strop de lapte şi cu un cub de unt, apoi se pasează. Se adaugă sare şi piper şi se menţine piureul cald.
Se condimentează cotletele cu sare şi piper. Se încinge o tigaie de teflon, apoi se adaugă un cub de unt şi se lasă să se topească. Se prăjeşte mielul cam 3 minute pe fiecare parte sau până prinde o culoare aurie la suprafaţă, iar înăuntru este încă roz. Se scoate din tigaie, se lasă să se odihnească pe o farfurie
Apoi se pun supa şi jeleul în tigaie şi se lasă să fiarbă la foc mic 5 minute, până capătă o consistenţă de sirop. Se adaugă muştarul, se mai fierbe câteva secunde, apoi se potriveşte de sare şi piper după gust. Se adaugă sucul lăsat de carne şi se amestecă; se serveşte cu cotletele şi cu piureul.
Cotlet de miel cu piure de praz şi sos de muştar
Pofta buna!