Cotlet de miel cu risotto
PrinteazaCotlet de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde, ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi.
- 1 kg cotlet de miel
- 150 g orez de risotto
- 50 ml vin alb
- 200 ml supa clara de legume
- 100 g unt
- 1 ramura cimbru
- 2 boabe de ienupar
- 1 catel de usturoi
- 100 g parmezan ras
- 200 g sparanghel verde
- 1 ceapa
- putin zahar
- sare
- piper
- ulei de masline
- 200 g morcovi tineri de primavara
Mod de preparare:
Carnea se condimenteaza cu sare si cu piper si se prajeste la foc iute in ulei de masline.
Se adauga cimbrul, boabele de ienupar si usturoiul strivite, apoi se introduce pentru 6-7 minute la cuptor.
Se scoate, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se patrunda bine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline.
Se adauga orezul, se stinge cu vin alb, apoi se adauga sparanghelul curatat.
Se lasa sa fiarba pana scade lichidul si se adauga supa de legume treptat pana cand orezul este fiert.
Sparanghelul se paseaza, se trece prin site, apoi se adauga untul si parezanul la risotto.
Se potriveste gustul de sare.
Morcovii se curata, se oparesc, se trec sub jet de apa rece si se soteaza in unt, sare si zahar.
Se taie cotletul de miel bucati, care se pun cu osul pe risott, iar alaturi morcovii.
Cotlet de miel cu risotto
Pofta buna!