Cotlet de miel cu rozmarin, cartofi si sos de verdeţuri

Printeaza

Cotlet de miel cu rozmarin, cartofi si sos de verdeţuri: cotlet de miel, cartofi, cimbru, rozmarin, lapte, sare, sare, piper, ulei supa de legume, vin, ceapa, usturoi, ienupar boabe, cardamon, praf de curcuma, frunza de dafin, rodii,morcov, marar, spanac, ceapa verde, lapte.

Ingrediente:Cotlet de miel cu rozmarin, cartofi si sos de verdeţuri

  • 2 bucăţi de cotlet de miel
  • 200 g cartofi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 50 ml lapte
  • sare cu gust de ţelină
  • piper
  • ulei
  • puţină supă de legume
  • 100 ml vin alb
  • ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 boabe de ienupăr mărunţite
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcumă
  • 1 frunză de dafin
  • sare
  • 2 morcovi
  • sos de rodii
  • mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100-150 g spanac
  • 1 legătură ceapă verde

Ingrediente marinată:

  • 50 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • 1/4 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 boabe de ienupăr mărunţite (pisate)
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcumă
  • 1 frunză de dafin
  • ulei
  • sare
  • sos de rodii

 

Mod de preparare:

Aranjezi bucăţile de cotlet, îndepărtând grăsimea. Pui cotletele în marinata preparată din ingrediente­le de mai sus şi le laşi aproximativ două ore. După aceea scoţi bucăţile de carne şi le ştergi de surplu­sul de lichid.

Pregăteşti o tigaie în care pui unt şi ulei, apoi tragi la tiga­ie bucăţile de carne pe ambele părţi, atât cât să prindă culoare, după care le scoţi şi le laşi câteva momente în aşteptare.

In acest timp, cureţi morcovii şi îl tai în felii potrivite, lei o tavă de mărime mică, adaugi ulei, aşezi feliile de morcovi, iar deasupra aşezi cotletele de berbecuţ. Asezonezi cu un praf de piper, cimbru şi 1/2 linguriţă de amestec jamaican şi dai la cuptor.

După câteva minute, completezi cu puţină supă de legume şi dai din nou la cuptor, la 180C, aproximativ 15 minute. Separat cureţi catofii, îi tai în patru pe lungime, îi fierbi în avans 12 minute în apă cu sare, apoi îi scoţi şi îi laşi la scurs.

Apoi îi pui într-o crăticioară. Asezonezi, adaugi rozmarin, stropeşti cu ulei şi dai la cuptor.

Toci fin verdeaţa şi adaugi 1 lingură de ulei de măsline şi puţin unt, 1-2 linguri de supă de legume şi 50 ml vin. Sărezi şi piperezi şi laşi să fiarbă câteva minute, până se lea­gă sosul. Mixezi apoi compoziţia în blender, strecori sosul rezultat şi îl picuri pe marginea preparatului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.