Cotlet de mistret cu ciuperci
PrinteazaO reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez.
- 6 bucăţi cotlet de mistreţ
- 20 g făină
- 100 g untură
- 300 g ciuperci
- 100 g ceapă
- 100 ml vin roşu
- 100 g smîntînă
- o legătură de mărar
- 3 linguri de untură
- o ceaşcă de apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se bat puţin cotletele, peste care se presară sare şi piper pisat. Se trec prin făină şi se prăjesc în untură pînă se rumenesc pe ambele părţi.
După ce s-au prăjit se pun într-un alt vas, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tocată mărunt, peste care se adaugă ciupercile tăiate subţire. Se ălesc împreună pînă ce începe să scadă zeama lăsată de ciuperci.
Se cu vin roşu şi se răstoarnă cotlete. Se adaugă puţină apă şi se lasă să mai fiarbă încă minute. Se servesc fierbinţi, cu garnitură de orez, iar deasupra se toarnă sosul de ciuperci şi smîntînă. Se presară mărar.
Poftă bună!