Cotlet de porc cu sos de ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita de sare ½ lingurita de piper 1 lingura […]
Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia
PrinteazaCotlet de porc banatean cu ardei gras si boia din: cotlet de porc fără os, untură, suc de rosii, faina, ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, lamaie, boia de ardei iute, foi de dafin, piper macinat, sare.
Ingrediente:
- 500 g cotlet de porc fără os (4 felii)
- 100 g untură
- 250 ml suc de roşii
- 50 g făină
- 500 g ceapă
- 500 g cartofi
- 1 ardei gras
- 2-3 căţei de usturoi
- lămâie
- boia de ardei dulce
- 2 foi de dafin
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Inăbuşi bucăţile de cotlet în 50 g untură, cu 50 ml apă. Separat, înăbuşi’ ceapa în 50 g untyră cu 50 ml apă.
Când ceapa devine sticloasă, adaugi ardeiul gras tăiat fâşiuţe, usturoiul pisat, sucul de roşii, făina dizolvată în 100 ml apă rece, boia de ardei dulce, dafinul, piper, sare şi fierbi circa 15 minute.
Dacă este necesar, mai âdaugi puţină apă în timpul fierberii. Aşezi cotletele în tavă sau într-o cratiţă, torni sosul forroat şi dai la cuptor 15 minute.
Serveşti preparatul pe un platou sau farfurie, cu garnitură din cartofi natur şi cu decor din felii de lămâie. Serveşti preparatul cald.
Dacă preferi mâncarea mai picantă, poţi adăuga în sos, în timpul fierberii acestuia, câteva rondele de ardei iute.
Cotlet de porc banatean cu ardei gras si boia
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlet de porc cu piure de cartofi
Cotlet de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, para, ceapa, cartofi, unt, ulei, vin, sare, piper, boia. Ingrediente: 6 felii cotlet de porc cu os 1 pară 1 ceapă roşie 6 cartofi medii 50 g unt 100 ml ulei de măsline 100 ml lapte 100 ml vin roşu 200 ml apă 1 lingură […]
Pofta buna!