Cotlet de porc cu ciuperci proaspete

Printeaza

Cotlet de porc cu ciuperci proaspete din: cotlet de porc, ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel verde, sare, piper, condimente.

Ingrediente:

  • 900 g cotlet de porc
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 100 g grăsime
  • 50 g făina
  • una-două cepe
  • 100 ml vin
  • 50 g bulion
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • condimente

 

Mod de preparare Cotlet de porc cu ciuperci proaspete:

Se taie cotletul (care poate fi şi de viţel) în felii care se bat, se sărează, se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în grăsime încinsă, după care se scot în alt vas.

In grăsimea rămasă se căleşte puţin ceapa, se adaugă ciupercile tăiate felii.

După ce s-au călit, se adaugă piperul, bulionul, condimentele, se sting cu vin şi se toarnă peste cotletele prăjite.

Se mai fierb împreună 15-20 de minute şi, dacă sosul scade, se mai adaugă supă sau apă. Sosul trebuie să fie legat potrivit şi suficient.

Cartofii fierţi natur şi presăraţi cu pătrunjel verde sau orezul fiert sunt cele mai indicate garnituri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.