Cotlet de porc cu ciuperci proaspete
PrinteazaCotlet de porc cu ciuperci proaspete din: cotlet de porc, ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel verde, sare, piper, condimente.
Ingrediente:
- 900 g cotlet de porc
- 400 g ciuperci proaspete
- 100 g grăsime
- 50 g făina
- una-două cepe
- 100 ml vin
- 50 g bulion
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- condimente
Mod de preparare Cotlet de porc cu ciuperci proaspete:
Se taie cotletul (care poate fi şi de viţel) în felii care se bat, se sărează, se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în grăsime încinsă, după care se scot în alt vas.
In grăsimea rămasă se căleşte puţin ceapa, se adaugă ciupercile tăiate felii.
După ce s-au călit, se adaugă piperul, bulionul, condimentele, se sting cu vin şi se toarnă peste cotletele prăjite.
Se mai fierb împreună 15-20 de minute şi, dacă sosul scade, se mai adaugă supă sau apă. Sosul trebuie să fie legat potrivit şi suficient.
Cartofii fierţi natur şi presăraţi cu pătrunjel verde sau orezul fiert sunt cele mai indicate garnituri.
Pofta buna!