Cotlete de porc cu sos de mere din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 2 linguri ulei de masline 2 mere, taiate felii 1 ceapa, felii subtiri 1/3 […]
Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi
PrinteazaCotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi din: cotlet de porc, slanina, usturoi, busuioc, cimbu, maghiran, sare, piper, vin rosu, mustar cu boabe, cartofi, oua.
- 1 kg cotlet de porc
- câteva feliuţe de slănină
- 3-4 căţei de usturoi
- 4-5 crenguţe de busuioc
- cimbru
- maghiran
- sare şi piper
- 100 ml vin roşu
- 2 linguri muştar cu boabe
Ingrediente snitele de cartofi:
- 4-5 cartofi
- 2 oua
- 2-3 catei usturoi
- sare si piper
Mod de preparare:
Tai cotletul în felii de 1-1,5 cm grosime, îl asezonezi cu sare, piper şi muştar şi îl pui în tava unsă cu puţin ulei.
Impănezi cotletul cu felii de slănină, peste care pui ierburile aromate şi 100 ml vin roşu.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor la 200C, timp de 70-80 de minute.
Inainte cu 20-25 de minute de a fi gata, iei folia de deasupra, să facă crustă friptura.
Reţeta este pentru patru porţii. 4-5 cartofi mai mari curăţaţi îi dai prin râzătoare, adaugi 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper după gust.
Amesteci toate ingredientele, iei cu lingura din compoziţie şi pui în tigaia cu puţin ulei încins.
Aplatizezi cu o spatulă, să ia forma unui şniţel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlete cu vin rosu
Cotlete cu vin rosu din: cotlete cu os, praz, usturoi, morcov, vin rosu, foid e dafin, susan, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete cu os 1 fir de praz 1 capatana de usturoi 2 cani cu vin rosu 1 morcov 2 foi de dafin 2 lingurite cu susan 2-3 crengute de cimbrisor sare […]
Cotlete de porc in crusta de parmezan
Cotlete de porc in crusta de parmezan din: oua, pesmet, parmezan, cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 2 oua 1 cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru servire Mod de preparare: Bateti ouale […]
Pofta buna!