Cotlet de porc la cuptor
PrinteazaCotlet de porc la cuptor din: cotlet de porc, usturoi, ulei de masline, vin rosu, boia de ardei, piper, coriandru, seminte de chimen, cimbru, boabe de mustar, sare si cartofi.
- 1 bucata cotlet (cu os cu tot) de circa 2 kg
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 pahar de vin rosu
- 1 lingurita rasa boia de ardei
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingurita boabe de piper verde
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita boabe de mustar
- sare
- 600 g cartofi pentru garnitura
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu o lingură ulei de măsline.
După omogenizare, adaugi boiaua de ardei, sare şi amesteci bine.
Separat, amesteci restul condimentelor şi le aşezi pe o Folie de aluminiu.
Ungi bucata de cotlet cu mujdeiul de usturoi, apoi o tăvăleşti prin condimentele aşezate pe folia de aluminiu.
Infăşori bucata de carne astfel pregătită într-o folie alimentară şi o laşi la frigider 2-3 ore să se aromatizeze.
Indepărtezi folia alimentară şi aşezi bucata de carne într-o tavă termorezistentă, o stropeşti cu două linguri de ulei de măsline şi un pahar de vin roşu, o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa o oră.
După 30 de minute, scoţi folia de aluminiu, adaugi în tavă cartofii tăiaţi felii mai groase şi condimentaţi cu sare şi piper, după gust.
Introduci din nou tava în cuptor, până când friptura şi cartofii sunt frumos rumeniti.
Aşezi friptura şi cartofii pe un platou cald îi serveşti.
Cotlet de porc la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cotlet la cuptor
- cotlet de porc intreg la cuptor
- cotlet de porc cu os la cuptor
- cotlet de porc la cuptor cu sos
- cotlet porc la cuptor
- friptura cotlet de porc
- retete cotlet de porc la cuptor
- friptura din cotlet de porc
- cotlet cu os la cuptor
- antricot de porc la cuptor
Ce-mi place cotletul asta de porc
Si mie imi place cotletul de porc
Foarte bun cotletul de porc
Cea mai buna pasare e porcul si cotletul de porc este unul din preferatele mele 🙂