Cotlet de porc cu legume asortate
PrinteazaCotlet de porc cu legume asortate din: cotlet de porc, broccoli, ceapa, dovlecei, ciuperci, vin alb, ulei, piper, sare, cimbru.
Ingrediente:
- un kg cotlet de porc
- 400 g broccoli
- 4-5 cepe (mai mici)
- 2 dovlecei
- 200 g ciuperci
- 200 ml vin alb dulce
- 30 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- cimbru verde şi uscat
Mod de preparare:
Se prăjesc cotletele câteva minute în ulei. După ce s-au rumenit, se pun în tavă.
Separat, se prepară sosul din vin, ulei, sare, cimbru şi piper. Se stropesc cotletele, apoi se bagă în cuptor la 180°C.
Intre timp, se pregătesc legumele. Se spală, se şterg si se feliază.
Se călesc câteva minute în tavă, cât să se înmoaie, şi apoi se adaugă în tava cu carnea, spre sfârşit.
Cotletul se serveşte cu legumele coapte.
Pofta buna!