Cotlet de porc cu mere si sos de mustar
PrinteazaCotlet de porc cu mere si sos de mustar din: cotlet de porc, miere, mustar Dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, mere, bere, mustar, faina sau amidon.
Ingrediente:
- 1 cotlet de porc de circa 1-1 1/2 kg
- 1 lingură miere
- 2 linguri muştar Dijon
- sare,
- piper
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 crenguţă de cimbru uscat
- 4 mere
- 300 ml bere
Ingrediente pentru sos:
- 3 linguri muştar
- 1 linguriţă făină sau amidon
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci şi o crestezi din loc în loc. O împănezi cu fâşii de usturoi şi o presari cu sare şi piper după gust.
Amesteci mierea cu muştarul şi ungi cotletul cu pasta.
Il aşezi în tavă, o acoperi cu folie de aluminiu şi îl păstrezi în frigider până a doua zi.
Torni în tavă o cană de apă, pui crenguţa de cimbru, acoperi din nou cu folia şi introduci vasul în cuptor, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 2 ore.
La fiecare 1/2 oră, stropeşti carnea cu sosul din tavă şi mai adaugi apă. Cu un băţ pentru frigărui, încerci dacă s-a pătruns carnea.
Torni berea şi aşezi în jurul cărnii mere tăiate în sferturi.
Continui coacerea 10 minute, în tava neacoperită. Strecori sosul, îl amesteci cu muştarul şi făina desfăcută în 100 ml apă rece şi fierbi totul 5 minute, amestecând energic.
Aduci la masă friptura, merele, sosiera cu sos şi garnitura preferată.
Cotlet de porc cu mere si sos de mustar
Pofta buna!