Cotlet de porc cu mere

Printeaza

Cotlet de porc cu mere din: rosii, ceapa, mere, ulei, zahar, sare, cotlete de porc, piper, faina, vin, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 250 g roşii
  • 8 cepe
  • 6 mere
  • 4 linguri ulei
  • zahăr
  • sare
  • 4 cotlete de porc
  • piper
  • puţină făină
  • 125 ml vin alb sec sau supă
  • 1 lingură pătrunjel tocat

 

Preparare Cotlet de porc cu mere:

Pregătiţi roşiile. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele, la fel şi roşiile. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le rondele, respectiv felioare. încingeţi 2 linguri ulei.

Căliţi jumătate din ceapă şi puneţi-o într-o formă de sufleu unsă în prealabil cu grăsime, încingeţi cuptorul la 180°C. Condimentaţi merele şi roşiile cu puţin zahăr şi sare. Aşezaţi jumătate din ele peste ceapă, în formă.

Spălaţi cotletele, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi condimentaţi-le cu sare şi piper. Prăjiţi-le puţin în restul de ulei, apoi presăraţi-le cu făină. Aşezaţi-le peste amestecul de mere şi roşii. Aşezaţi peste cotlete restul cepei, roşiile şi merele.

Turnaţi vinul sau supa şi lăsaţi totul la cuptor circa 30 de minute. Presăraţi pătrunjelul tocat. La final, ornaţi cu rondele de mere. Pentru garnitură, puteţi pregăti un piure de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun cotletul de porc. Merele elimina gustul mai fad al cotletului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.