Cotlet de porc pane cu varza calita
PrinteazaCotlet de porc pane cu varza calita din: cotlet de porc, faina, pesmet, ulei, ou.
Ingrediente:
- 100-150 g cotlet fârâ grăsime
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură pesmet
- 15 g ulei
- 1/2 ou
Mod de preparare Cotlet de porc pane cu varza calita:
Se alege carnea de porc proaspâtâ şi neîmpănată cu grăsime. Se bate pe ambele părţi.
Se dă prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjeşte într-o tigaie cu ulei fierbinte acoperită cu un căpăcel.
Se rumeneşte uşor pe ambele părţi.
Frigerea sub capac se face cu scopul de a se frăgezi carnea şi de a împiedica formarea unei cruste tari la suprafaţă.
Prin aburii care se formează sub capac, carnea este mai bine pătrunsă şi în interior.
Se serveşte cu varză albă sau roşie călită.
Pofta buna!