Cotlet de porc cu piersici
PrinteazaCotlet de porc cu piersici din: cotlet de porc, cimbru, unt, piersici, sare, piper, cumino.
Ingrediente:
- 1,5 kg cotlet cu os (bucată întreagă)
- 1 linguriţă cimbru
- 200 g unt
- 8 piersici (curăţate de coajă şi de sâmburi)
- cumino
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se crestează bucata de cotlet, de-a latul, din 2 în 2 cm, pe toată adâncimea părţii cu grăsime.
Carnea se desfşce de pe qoaste, dar numai pe jumătate din lungimea coastelor.
Se amestecă untul cu sare, piper, cimbru şi 1 praf de cumino şi se îndeasă între carne şi coaste.
In acelaşi spaţiu se îndeasă cât mai multe sferturi de piersici. Se fixează cu aţă sau cu scobitori.
Se pudrează bucata de carne cu sare şi piper. Se pune carnea în tava unsă cu ulei, aşezând în jurul ei restul de piersici şi orice altă legumă bună ca garnitură.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace timp de circa 1 oră.
Pofta buna!