Cotlet de porc cu prune uscate
PrinteazaCotlet de porc cu prune uscate din: cotlet de porc, bacon, ulei de masline, usturoi, supa de carne, patrunjel verde, chimen, coriandru, piper, ienibahar, maghiran, sare, prune uscate, cartofi si ceapa.
- 1 cotlet de porc fara os
- 10-12 felii subtiri de bacon
- 3 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi (mari)
- 1 cana supa de carne
- frunze de patrunjel verde
- chimen
- coriandru
- piper
- ienibahar
- maghiran
- sare
pentru garnisit si decor:
- 300 g prune uscate
- 400 g cartofi mici
- 4-5 cepe foarte mici
Mod de preparare:
Usuci carnea cu prosoape absorbante şi o ungi cu ulei de măsline.
Separat, presezi căţeii de usturoi, îi amesteci cu restul mirodeniilor, după care freci bine carnea cu mixul de condimente, pe toate părţile, pentru a intra aromele în carne.
Infăşori bucata de carne cu feliile de bacon, o legi cu sfoară alimentară şi o aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.
De jur împre|ur adaugi cepele, cartofii şi prunele uscate. Torni o cană de supă de carne strecurată, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor cam o oră.
Cu 20 de minute înainte să fie gata, îndepărtezi folia de aluminiu, ca să se rumenească.
Scoţi totul pe un platou cald şi serveşti friptura felii.
Cotlet de porc cu prune uscate
Pofta buna!
Daaa, merita incercat 🙂