Cotlet de porc cu salata de varza si nuci
PrinteazaCotlet de porc cu salata de varza si nuci din: cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici, bere, condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce), sare, usturoi, varza rosie, mere, nuci, sare, piper, ulei de masline, oţet din vin alb sau zeamă de lămâie.
Ingrediente:
- circa 2 kg cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici
- 500 ml bere
- condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce)
- sare
- 1 căpăţână de usturoi
Ingrediente pentru salată:
- 1/2 varză roşie
- 2 mere
- 150 g nuci
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură ulei de măsline
- oţet din vin alb sau zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Cu 1 zi înainte de a prepara cotletul, îl pui într-un vas adânc, torni berea şi presari condimente după gust.
Păstrezi 2-3 căţei de usturoi, iar restul îi cureţi, îi zdrobeşti şi îi adaugi în vas.
Păstrezi carnea la rece până a doua zi, întorcând-o din când în când, ca să se marineze bine.
Scoţi carnea, o usuci cu şervete şi o crestezi adânc, din loc în loc; o împănezi cu felioare de usturoi.
Crestezi şoriciul până la grăsime. Presari sare, aşezi carnea într-o tavă, o acoperi cu folie alimentară şi o introduci în cuptor, la foc iute (250 °C) pentru 1/2 oră, apoi 2 ore la foc mic (180 °C).
Scoţi folia şi laşi cotletul să se rumenească. Toci fin varza, o presari cu puţină sare şi o freci.
Tai merele în felii fine. Amesteci varza cu feliile de măr, nuci, piper, ulei şi oţet sau zeamă de lămâie.
Cotlet de porc cu salata de varza si nuci
Pofta buna!