Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 700 de grame de suc de rosii 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita) 200 g de […]
Cotlet de porc sarbesc cu orez
PrinteazaCotlet de porc sarbesc cu orez din: cotlet de porc, ulei, ceapa, boia de ardei, orez, rosii proaspete, ardei gras, patrunjel verde, sare.
Ingrediente:
- 750 g cotlet de porc
- 125 ml ulei
- 400 g ceapă
- 2 g boia de ardei
- 200 g orez
- 500 g roşii proaspete
- 500 g ardei gras
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cotletele de porc, le speli, le zvinţi, le baţi pe ambele părţi, le sărezi şi le prăjeşti în ulei, apoi le scoţi într-o cratiţă. în uleiul rămas căleşti ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Presari boia şi stingi cu apă caldă, lăsând să fiarbă timp de 15 minute.
Pui compoziţia peste carnş, în cratiţă şi fierbi 20 de minute.
Alegi orezul de impurităţi, îl speli, îl opăreşti bine şi îi adaugi peste carne, împreună cu ardeii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii.
Sărezi, iar deasupra aşezi roşiile curăţate, spălate şi tăiate felii.
Introduci vasul în cuptor, unde laşi să fiarbă 45 de minute.
Serveşti cotletul sârbesc cu pătrunjel curăţat, spălat şi tocat mărunt, presărat deasupra fiecărei porţii.
Cotlet de porc sarbesc cu orez
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de porc cu sos tzatziki
Chiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt 1/2 catel de usturoi, […]
Pofta buna!