Cotlet de porc in sos dulce acrisor

Printeaza

Cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata.

 

Ingrediente:

  • un cotlet de porc
  • sare de mare grunjoasa
  • piper negru si alb boabe si macinat
  • cimbru verde

garnitura:

  • 5-6 cartofi rosii
  • 2-3 nectarine
  • 75 g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-dulce
  • 100 g costita afumata

 

Mod de preparare:

Pentru început, se curăţă cotletul de grăsime şi de pieliţe. Se trece printr-un jet de apă rece, se scurge şi se şterge pe un prosop absorbant de bucătărie.

pune în tava unsă cu ulei de floarea-soarelui.

condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu restul de ulei şi cu vinul demi-dulce.

înţeapă cu un cuţit ca să se pătrundă, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la macerat, 60 de minute.

Cartofii se spală şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcorească şi se taie felii potrivite.

Nectarinele se feliază asemănător cartofilor şi se călesc în untul topit, în prealabil. adaugă zahărul brun şi se lasă să scadă. stropesc cu puţin vin demi-dulce şi se dau de-o parte.

Intre timp, se scoate cotletul şi se bagă în cuptor. După ce s-a pătruns bine cotletul, se adaugă pe margine cartofii şi nectarinele.

toarnă sosul lăsat de nectarine şi se lasă să se rumenească. Cotletul se serveşte cu nectarinele şi cartofii copţi. Se ornează cu frunzuliţe proaspete de cimbru.

 

Cotlet de porc in sos dulce acrisor

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.