Rețetă delicioasă și ușor de preparat. Această rețetă este perfectă pentru o cină specială sau pentru a adăuga un strop de rafinament meselor de zi cu zi. Nu doar că vei impresiona prin gustul desăvârșit al acestui fel de mâncare, dar te vei bucura și de beneficiile nutriționale […]
Cotlet de porc cu sos de legume
PrinteazaCotlet de porc cu sos de legume din: cotlet, untura, ceapa, ardei, telina, rosii, slanina afumata, smantana, cartofi, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 1 kg cotlet întreg
- 1 pahar cu untură proaspătă
- 3 cepe
- 3 ardei graşi sau 2-3 ţeline mici
- 2 roşii sau 2 linguri cu bulion
- 3-4 felii de slănină afumată
- 1 pahar cu smântână
- 1 kg cartofi
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cotlet de porc cu sos de legume: Curăţaţi carnea de oasele mici şi de pieliţe, spălaţi în apă caldă, uscaţi-o în prosop curat; împănaţi cotletul cu bucăţi mici de slănină.
Puneţi cotletul întreg în tava de friptură şi lăsaţi să se rumenească la foc potrivit. întoarceţi carnea în timpul frigerii.
Scoateţi pe platou. Curăţaţi ceapa, ardeii şi roşiile, spălaţi-le şi tăiaţi-le beţişoare subţiri. Căliţi-le în untura rămasă.
Lucraţi la foc potrivit, iar după 1/4 oră puneţi cotletul peste legumele călite, adăugaţi 1 cană cu apă caldă şi lăsaţi să fiarbă 30 min la foc potrivit. Săraţi mâncarea, mai lăsaţi 5 min să fiarbă, stingeţi focul.
Scoateţi carnea pe un platou, turnaţi sosul fripturii în vas smălţuit, fierbeţi pe foc mic până când legumele se amestecă bine.
Curăţaţi şi spălaţi cartofii, tăiaţi-i felii mari, fierbeţi-i la foc mic 1/2 oră şi scurgeţi-i de apă. Treceţi cartofii în farfurii, serviţi ca garnitură.
Acoperiţi cartofii cu sosul de friptură. Porţionaţi cotletul, treceţi feliile lângă cartofi. Acoperiţi cu smântână şi decoraţi cu verdeaţă tocată.
Serviţi, fierbinte cu sau fără pâine, lângă vin roşu.
Pofta buna!
Crap crocant în crustă de parmezan