Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru, enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun, cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de enibahar 2 foi de dafin 3 kg cotlete […]
Cotlet de porc cu telina la cuptor
PrinteazaCotlet de porc cu telina la cuptor din: cotlet de porc fara os, telina, condimente, mustar, zeama de lamaie, ulei, unt, smantana, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cotlet fără os
- 700 g țelină
- condimente pentru carnea de porc
- 3 linguri muștar
- zeama de la 2 lămâi
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingură unt
- 2-3 linguri smântână
- 2 legături ceapă
- 1 legătură usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentezi carnea cu muștar și condimente, o așezi în tavă și o stropești cu zeamă de lămâie, presari puțină sare și o lași 1-2 ore în frigider.
Introduci carnea în cuptor, la foc mediu și o coci până se pătrunde bine, având grijă să o întorci și să o stropești cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
După ce s-a mai răcit, o tai în felii groase de 1 ½ cm.
Cureți și speli țelina, apoi o tai în felii și o stropești cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
O înăbuși în unt amestecat cu ulei, timp de 5-10 minute.
După ce s-a înmuiat țelina, adaugi feliile de cotlet, smântâna și verdeața, sare și piper și mai lași câteva minute pe foc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor
Pofta buna!