Cotlet de porc umplut la cuptor

Printeaza

Cotlet de porc umplut la cuptor din: cotlet de porc, carne tocata, pesmet, ou, praz, morcov, mar, ceapa, cartof, ulei, cimbru, sare, piper, paprika.

Ingrediente:

  • 500 g cotlet de porc, dezosat
  • 300 g carne tocată, de porc şi vită
  • 100 g pesmet
  • 1 ou
  • 1 rădăcină de praz
  • 1 morcov
  • 1 măr
  • 1 ceapă
  • 1 cartof
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • paprika

 

Mod de preparare:

Pentru a reduce timpul de preparare, tai cotletul în două, pe diagonală.

Fiecare jumătate o tai apoi încă o dată pe jumătate, în formă de fluture, apoi încă o dată, pornind dinspre margine spre interior.

După porţionare, asezonezi tarnea cu sare, piper şi cimbru, apoi o laşi deoparte până când prepari umplutura.

Pregăteşti umplutura aşa: înmoi pesmetul în apă sau supă de oase.

După ce apa a fost absorbită, adaugi oul crud şi amesteci până când se omogenizează.

Mărul, prazul, morcovul, cartoful tăiat cuburi sau ras şi carnea tocată le căleşti împreună câteva minute în ulei.

Laşi apoi să se răcească puţin, după care le amesteci cu pasta de pesmet.

Pui sare şi piper după gust, după care întinzi umplutura într-un strat nu prea gros, pe bucăţile de cotlet porţionate.

Cotletul îl rulezi, îl legi cu sfoară, îl ungi cu ulei sau unt, apoi presari puţină paprica.

Aşezi cotletul într-o tavă termorezistentă. în tavă pui apă atât cât se acopere 1 cm din rulou, apoi înveleşti tava cu folie de aluminiu.

O dai la cuptor la foc mic, cam o jumătate de oră, după care scoţi folia si lasi la rumenit încă o jumătate de oră.

Când carnea s-a pătruns şi s-a rumenit bine, o scoţi din cuptor, o acoperi din nou cu folie şi o laşi deoparte cam 10 minute să se răcească puţin. înainte de servire, feliezi cotletul umplut.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Cotlet de porc cu dovlecel si cartofi la cuptor

Cotlet de porc cu dovlecel si cartofi la cuptor din: cotlet de porc, ceapa, zucchini, ardei rosu, ciuperci, cartofi, usturoi, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi cotlet de porc 1 ceapă mai micuţă 1 zucchini ardei roşu 5 ciuperci 4 cartofiori 6 căţei de usturoi 2 morcovi ulei sare piper Mod de preprarare: Legumele spălate […]

Reteta zilei: Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor

Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor din: cotlete de porc, orez, legume, sos de fasole, sos hoisin, sos de stridii, sos de soia, zahar, vin, sirop de zahar, apa, sare, usturoi, anason. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc cu legume la gratar Cotlete de porc in sos de mure Cartofi cu usturoi […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.