Cotlet de porc umplut
PrinteazaCotlet de porc umplut din: cotlet de porc, carnati, sare, piper, untura.
- 1 cotlet de porc (800 g)
- 150 g cârnaţi afumaţi
- sare
- piper măcinat
- 100 g untură
Mod de preparare:
Speli cotletul de porc şi îl ştergi cu hârtie absorbantă. In interiorul cotletului, pe lungimea acestuia, faci o tăietură cu un cuţit cu lama îngustă, încât să poţi introduce în orificiul format cârnatul uns cu puţină untură.
După introducerea cârnatului în cotlet, condimentezi exteriorul cu sare şi piper. Torni peste cotlet puţină untură topită, călduţă şi îl pui într-o tavă, în care ai pus puţin ulei.
Dai tava la cuptorul preîncălzit. Timp de 10 minute îl laşi la foc mare, iar timp de 40 de minute, la foc moderat, punând din când în când puţină untură călduţă peste cotlet, până acesta capătă un aspect bine rumenit.
Rulada o vei felia după răcirea completă a acesteia. Această ruladă o poţi prepara mai rapid în kuktă, în care ai călit o ceapă tăiată mărunt în puţin ulei, condimentată cu puţină sare, piper şi boia, la care adaugi 200 ml apă.
Pui kukta pe foc mic, o închizi, iar de la apariţia primului abur mai laşi kukta 40 de minute, după care tragi kukta la o parte şi deschizi după ce presiunea a scăzut.
Pofta buna!