Cotlet cu smantana si piper
PrinteazaCotlet cu smantana si piper din: cotlete, smantana, boabe de piper, unt, amidon, sare.
- 4 cotlete cu os sau fara
pentru sos:
- 400 ml smantana
- o lingurita boabe de piper
- 25 g unt
- o lingurita amidon
- sare
Mod de preparare:
Se striveşte uşor piperul, iar untul se pune într-o tigaie. Când începe să se topească, se adaugă smântână. Se adaugă piperul si se lasă la fiert la foc mic. Se pune si amidonul şi, în total, se lasă pe foc 10 minute.
Intre timp, se spală bine carnea, apoi se şterge cu un prosop de bucătărie, după care se pune pe grătarul încins şi se frige pe ambele părţi.
Se scoate pe farfurie, se presară cu sare şi se aduce la masă cu sosul de piper, alături de garnitură de legume.
Cotlet cu smantana si piper
Pofta buna!