Cotlet umplut cu carnati picanti
PrinteazaCotlet umplut cu carnati picanti din: cotlet, ceapa, ciuperci, carnat picant, ou, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel.
- 800 g cotlet
- 1 ceapă mică
- 250 g ciuperci
- 100 cârnat picant
- 1 ou
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Se taie felii groase cotletul, astfel încât să rezulte apromativ 6-7 felii. Pe o parte a fiecărei felii se face o incizie. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun cotletele de parte, până se prepară umplutura.
Intr-o tigaie se pun trei linguri de ulei şi se căleşte ceaţ tăiată mărunt. Se adaugă ciupercile şi cârnaţii. Se condimentează cu cimbru şi pătrunjel verde. Se ia deoparte pe foc, se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine oul, până devine o compoziţie omogenă. Se umplu felide carne şi se prind marginile cu scobitori sau cu aţă mai groasă.
Se tăvălesc prin făină, oul bătut şi pesmet, apoi se prăjjesc în ulei încins. Se servesc cu garnitură de orez, presărat cu pătrunjel verde şi salată de sezon.
Pofta buna!