Cotlet umplut cu masline
PrinteazaCotlet umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon, ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper, masline si smantana.
- 1 1/2 cotlet de porc
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 rosii
pentru umplutura:
- 50 g jambon sau sunca
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 250 g carne tocata de porc
- 1 ou
- 50 g paine
- boia
- sare
- piper
- 10 masline fara samburi
pentru sos:
- 1/8 l smantana
Mod de preparare:
Faci o deschizătură în cotlet pentru umplutură. Tai jambonul (şunca), ceapa, usturoiul, mărunt şi le amesteci cu carnea tocată, oul, pâinea, adaugi şi măslinele şi condimentezi după gust. Umpli cotletul cu această umplutură şi coşi bine cu aţă. într-o tavă pui cotletul la prăjit, pe toate părţile.
Când e gata prăjit, pui ceapa, ardeiul şi roşiile tăiate foarte fin. Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi la foc minim 60-70 de minute dar, la jumătatea timpului, trebuie să întorci cotletul. Scoţi cotletul şi îl menţii cald, pe o sursă de căldură. In sosul rămas în tavă de la cotlet, pui smântână şi faci un sos.
Inainte de a servi cotletul, scoţi aţa, tai cotletul felii şi le pui într-o tavă. Pui sosul într-o sosieră. Poţi însoţi cotletul de o garnitură cu orez. Dacă vrei, poţi uda din când în când cotletul cu vin, pentru a se frăgezi.
Cotlet umplut cu masline
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete carne tocata porc