Cotlet de vitel cu sos de lamaie
PrinteazaO reteta de cotlet de vitel cu sos de lamaie din: cotlete de vitel, morcovi, telina, ceapa, lamaie, unt, apa, sare si piper.
- 4 cotlete de viţel
- 600 g de morcovi
- 2 tulpini de ţelină
- 2 cepe mici
- o lămâie
- 40 g unt
- 100 ml apă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Daţi prin răzătoarea mare morcovii şi tăiaţi tulpinile de ţelină în batoane subţiri.
Tocaţi ceapa şi puneţi-o la călit în 20 g de unt, apoi adăugaţi morcovul şi ţelină. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi-o la foc mic 10 minute. (Legumele nu trebuie să se topească, ci să rămână crocante).
Prăjiţi cotletele de viţel în restul de unt, după cum preferaţi (mai în sânge sau mai bine făcute), presăraţi sare şi piper.
Luaţi carnea din tigaie şi păstraţi-o la cald. Puneţi în aceeaşi tigaie sucul de la o lămâie, 100 ml de apă, daţi focul tare şi, cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecaţi sucul de lămâie şi apa cu prăjeala rămasă de la carne.
Compoziţia stă pe foc în jur de un minut, până ce se formează sosul.
Puneţi cotletele în farfurie, aşezaţi lângă ele legumele şi turnaţi deasupra sosul.
Pentru o aromă de¬osebita şi o culoare mai puternică, adăugaţi în sosul de lămâie câteva frunze de pătrunjel tocat.
Cotlet de vitel cu sos de lamaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cotlet de vitel
mi-emi place mult vitelul
Deja mi-ai facut pofta cu cotletul asta
Recent am pregatit cotlet de vitel cu sos de lamiae: este delicios. Un secret pentru aceasta reteta este ca vitelul sa fie mai tanar pentru a fi cat mai frageda carnea.