Cotlete aromate

Printeaza

Cotlete aromate din: cotlet de porc, caise din compot, vin rosu, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Cotlete_aromate

  • 1 kg cotlet de porc
  • 400 g caise din compot

pentru marinata:

  • 200 ml vin rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura cu cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteca ingredientele pentru marinata. Scufunda bucata de carne, acoperă cu o folie şi dă la rece peste noapte sau minimum 3-4 ore. Aşază carnea într-o tavă încăpătoa­re şi toarnă marinata împreună cu sucul şi fructele din compot. Acoperă cu o folie şi dă la cuptor la foc mare 30 de minute, apoi micşorează flacă­ra şi stropeşte mereu bucata de carne.

Când este pătrunsă, înde­părtează folia şi ţine-o la cuptor până ce prinde crustă. Stinge focul şi las-o cel puţin 20 de minute înainte de o a felia. Serveşte cu garnitură de orez şi un pahar cu vin alb.

Cotlete aromate

Cotlete_aromate

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Cotletele astea imi fac o pofta de nedescris la ora asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.