Cotlete aromate
PrinteazaCotlete aromate din: cotlet de porc, caise din compot, vin rosu, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare si piper.
- 1 kg cotlet de porc
- 400 g caise din compot
pentru marinata:
- 200 ml vin rosu
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura cu cimbru
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele pentru marinata. Scufunda bucata de carne, acoperă cu o folie şi dă la rece peste noapte sau minimum 3-4 ore. Aşază carnea într-o tavă încăpătoare şi toarnă marinata împreună cu sucul şi fructele din compot. Acoperă cu o folie şi dă la cuptor la foc mare 30 de minute, apoi micşorează flacăra şi stropeşte mereu bucata de carne.
Când este pătrunsă, îndepărtează folia şi ţine-o la cuptor până ce prinde crustă. Stinge focul şi las-o cel puţin 20 de minute înainte de o a felia. Serveşte cu garnitură de orez şi un pahar cu vin alb.
Cotlete aromate
Pofta buna!
Cotletele astea imi fac o pofta de nedescris la ora asta 🙂
Vreau si eu 🙂