Șofranul, cunoscut pentru aroma sa distinctă și culoarea vibrantă, are o istorie bogată și fascinantă, întinzându-se pe mii de ani și traversând diverse culturi și civilizații. Istoria Șofranului: De la Origini la Utilizările Moderne: Șofranul, derivat din floarea Crocus sativus, este unul dintre cele mai vechi […]
Cotlete de berbec la gratar
PrinteazaCotlete de berbec la gratar
Ingrediente:
- 10 cotlete berbec
- 1 linguriţă ulei
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cotlete de berbec la gratar: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper, presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm să stea o oră.
Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe grătar. Le întoarcem pe amandouă părţile şi după 3-6 minute, le servim calde cu salată, de sezon.
Pofta buna!
Profiterol Deluxe – Un Desert Delicios
din: apa, unt, sare, faina, oua, smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, zahar pudra. Reteta Profiterol: Ingrediente: 1 cană (240 ml) apă 1/2 cană (113 grame) unt 1/4 linguriță sare 1 cană (120 grame) făină 4 ouă mari 1 cană (240 ml) smântână lichidă 200 grame ciocolată neagră, topită […]
Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi
din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]