Cotlete de berbecut aromate
PrinteazaCotlete de berbecut aromate
Ingrediente:
- 125 ml vin rosu
- 100 g orez
- 200 g carne de vita tocata
- 50 g alune
- 1 ceapa
- ulei de masline
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Pune într-un vas cinci linguri cu ulei de măsline, usturoiul pisat, rozmarinul, salvia, puţină sare. Tăvăleşte cotletele în acest amestec şi dă-le la rece pentru 20 de minute.
Rumeneşte (fără ulei) cotletele, scoate-le, iar în sosul rămas în tigaie, adaugă oţetul balsamic, vinul, mierea şi puţină apă (de preferat, supă de legume), dă în clocot şi stinge focul.
Fierbe orezul timp de 15 minute şi scurge-l. Curăţă ceapa, toac-o mărunt şi căleşte-oîn ulei încins. Adaugă carnea de vită şi căleşte până se rumeneşte. Amestecă orezul cu alunele şi carnea călită. Drege de sare.
Serveşte cotletele cu sos, garnitura de orez, tabule (salată de pătrunjel, roşii, ceapă, bulgur şi lămâie) şi presară pătrunjel tocat deasupra.
Cotlete de berbecut aromate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cotlete de berbecut