Cotlete de berbecut cu fasole verde

Printeaza

Cotlete de berbecut cu fasole verde din: cotlete de berbecut, vin rosu, miere, boia dulce, boia iute, tarhon, sare, piper rosu, rucola, fasole verde, seminte de dovleac.

Ingrediente:Cotlete_de_berbecut_cu_fasole_verde

  • 6 cotlete de berbecut
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 20 g tarhon
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper rosu
  • 100 g rucola
  • 50 g fasole verde
  • 20 g seminte de dovleac sau floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Cotletele de berbecut se marinează câteva ore în vin roşu cu miere şi mirodenii, apoi se pun în cuptorul preîncălzit timp de 3 minute la foc puternic şi 30 minute la foc mic, stropindu-le din când în când cu câte 1 -2 linguri din marinata folosită.

Opţiornal, din marinata rămasă se face o reducţie picantă folosită ulterior.

Separat, se fierbe fasolea verde în apă cu puţină sare. Se montea­ză pe platou pe pat de rucola şi fasole verde, decorându-se cu seminţele decojite trase 20-30 secunde la tigaie cu puţină sare şi tarhon tocat mă­runt.

Se pune pe fiecare cotlet câte 1 linguriţă din reducţia de vin.

Cotlete de berbecut cu fasole verde

Cotlete_de_berbecut_cu_fasole_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.