Cotlete de berbecut cu fasole verde
PrinteazaCotlete de berbecut cu fasole verde din: cotlete de berbecut, vin rosu, miere, boia dulce, boia iute, tarhon, sare, piper rosu, rucola, fasole verde, seminte de dovleac.
- 6 cotlete de berbecut
- 200 ml vin rosu
- 1 lingura miere
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 20 g tarhon
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper rosu
- 100 g rucola
- 50 g fasole verde
- 20 g seminte de dovleac sau floarea soarelui
Mod de preparare:
Cotletele de berbecut se marinează câteva ore în vin roşu cu miere şi mirodenii, apoi se pun în cuptorul preîncălzit timp de 3 minute la foc puternic şi 30 minute la foc mic, stropindu-le din când în când cu câte 1 -2 linguri din marinata folosită.
Opţiornal, din marinata rămasă se face o reducţie picantă folosită ulterior.
Separat, se fierbe fasolea verde în apă cu puţină sare. Se montează pe platou pe pat de rucola şi fasole verde, decorându-se cu seminţele decojite trase 20-30 secunde la tigaie cu puţină sare şi tarhon tocat mărunt.
Se pune pe fiecare cotlet câte 1 linguriţă din reducţia de vin.
Cotlete de berbecut cu fasole verde
Pofta buna!