Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar

Printeaza

O reteta de cotlete de berbecut cu legume la gratar din: cotlete de berbecut, coaja si zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, oregano, praf de chilli, cartofi, masline, anghinare si sparanghel.

Ingrediente:Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar

  • 8 cotlete de berbecuţ
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă oregano
  • un praf de chili
  • 500 g cartofi noi, curăţaţi de coajă
  • o mână de măsline negre, fără sâmburi, feliate
  • 1 borcan de 300 g miez de anghinare, scurse de lichid, din care păstrezi 2 linguri, tăiate bucăţi
  • 200 g sparanghel

 

Mod de preparare:

Stropeste carnea cu zeama de lamaie si presara cu usturoi, patrunjel, oregano si chili. Lasa la marinat 30 de minute sau in frigider peste noapte. Intre timp, fierbe cartofii in apa cu sare pana cand se patrund si apoi scurge-i de lichid si lasa-i sa se raceasca. Amesteca zeama de lamaie, caperele, maslinele si anghinarea.

Înfige cartofii şi sparanghelul pe ţepuşe din lemn înmuiate în apă dinainte şi unge cu marinata păstrată deoparte. Incinge grătarul la temperatură potrivita şi frige carne 3-4 minute pe fiecare parte, până când se pătrunde.

Apoi pune pe grătar frigăruile de legume şi frige timp de 5 minute, întorcând din când în când. Asază friptura pe platoul preîncălzit, adauga caperele şi vinegreta de ulei si serveşte.

Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar

Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cotlete de berbecut la gratar
  • cotlet de berbecut la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.