Cotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş
PrinteazaCotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş din: cuscus, cotlete de berbecut, ulei de masline, fasole verde, gem de smochine, otet balsamic, ceapa rosie, rosii cherry, coaja de lamaie, zeama de lamaie si frunze de menta.
- 100 g de cuscus
- 7 cotlete slabe de berbecut
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g fasole verde, decongelata
- 4 linguri gem de smochine, amestecat cu 1-2 linguri de apa
- 2 linguri de otet balsamic
- 1/2 ceapa rosie mica, feliata subtire
- cateva rosii cherry, taiate pe jumatate
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 1 mana frunze de menta, rupte
Mod de preparare:
Pune cuşcuşul într-un bol şi toarnă peste el 100 ml de apă fiartă, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l deoparte.
Masează fiecare cotlet cu puţin ulei şi asezonează-l bine. Fierbe fasolea verde timp de 4 minute, apoi scurge-o bine şi las-o deoparte.
Incinge bine o tigaie mare şi frige cotletele câte 3 minute pe fiecare parte, în acest timp, unge-le bine cu gemul de smochine folosind o pensulă.
Adaugă oţetul în ultimul minut, apoi transferă cotletele pe o farfurie şi lasă-le să se odihnească.
Fierbe sosul rămas în tigaie până devine lipicios.
Amestecă cuşcuşul cu o furculiţă, adaugă ceapa, fasolea, roşiile, coaja rasă şi zeama de lămâie, frunze de mentă şi uleiul rămas.
Asezonează şi amestecă bine. Imparte salata pe 2 farfurii şi aşază peste ea cotletele de miel.
Stropeşte totul cu sosul rămas şi mai presară câteva frunze de mentă.
Cotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete berbecut
Imi plac, imi plac mult