Fudulii de berbecut cu slanina la gratar din: fudulii de berbec, slanina afumata, usturoi, cimbru, boia, vin. Ingrediente: 1 kg fudulii de berbec 300 g slănină afumată 50 g usturoi – o căpățână 10 g cimbru 10 g boia 100 ml vin Mod de preparare: Se spală fuduliile, se crestează și se împănează […]
Cotlete de berbecut cu sos de linte
PrinteazaCotlete de berbecut cu sos de linte din: berbecut, ceapa, telina, morcov, ardei gras, cimbru verde, zeama de lamaie, vin, usturoi, linte rosie, ulei de masline, boia, usturoi, sare, piper.
- 1 kg berbecut (cotlet sau pulpa)
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- cimbru verde tocat
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- 1 ceasca de vin alb
- 3 catei de usturoi
- 250 g linte rosie
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita cu boia dulce
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, ţelina, morcovul şi ardeiul gras şi taie-le în cubuleţe.
Aşază-le într-o tavă în care mai pui zeama de lămâie, vinul şi carnea frecată cu sare şi piper. Acoperă cu folie şi lasă minimum trei ore.
Scoate cotletele pe un şervet să se scurgă, apoi pune la fiert marinata. Când clocoteşte, adaugă lintea.
Când e gata, scurge şi amestecă cu boiaua şi usturoiul pisat. Mixează până ce devine sos şi lasă deoparte.
Pune cotletele la prăjit în 2-3 linguri cu ulei încins, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.
Adaugă sosul de berbecuţ la pasta de linte, subţiaz-o eventual cu un pic de vin şi serveşte împireună.
Cotlete de berbecut cu sos de linte
Pofta buna!
Crochete de berbecut din: carne de berbec, crab, alune, vin, ceapa, faina, sare, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 cutie conservă de crab (crevete) 150 g alune 150 g zarzavat 1 ceapă 3/4 pahar vin 1 /2 lingură făină sare 3 ouă pesmet de casă 30 g ulei 1/2 l supă […]
Pofta buna!