Cotlete cu cimbru, parmezan si varza

Printeaza

Cotlete cu cimbru, parmezan si varza din: cotlete de porc, pesmet, cimbru, faina, oua, parmezan, varză albă, morcovi, cepe verzi, ulei de măsline, oţet de vin alb, seminţe de fenicul, sare, piper.

Ingrediente:Cotlete_cu_cimbru_parmezan_si_varza

  • 4 x 150 g cotlete de porc
  • 1 ceaşcă pesmet
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 40 g parmezan

Pentru salată:

  • 400 g varză albă
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri oţet de vin alb
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se face sa­lata: se toacă varza şi se freacă într-un cas­tron, cu sare; se stoarce bine, pentru a de­veni crocantă.

Se adaugă morcovii tăiaţi beţişoare, ceapa tăiată felii, uleiul, oţetui şi feniculul. Se sărează şi se piperează.

Se bat cotletele şi se crestează marginile grase.

Intr-o farfurie adâncă se amestecă pes­metul cu parmezan ras şi cimbru. în a doua far­furie se bat ouăle cu puţină sare şi piper.

Se tăvăleşte carnea prin făină, ou şi în cele din urmă prin pesmetul aromatizat; se presează puţin pe carne ca să se lipească bine.

Cotletele se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la cuptor cca 15 minute. Se servesc cu salată.

Cotlete cu cimbru, parmezan si varza

Cotlete_cu_cimbru_parmezan_si_varza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.