Cotlete cu cimbru, parmezan si varza
PrinteazaCotlete cu cimbru, parmezan si varza din: cotlete de porc, pesmet, cimbru, faina, oua, parmezan, varză albă, morcovi, cepe verzi, ulei de măsline, oţet de vin alb, seminţe de fenicul, sare, piper.
- 4 x 150 g cotlete de porc
- 1 ceaşcă pesmet
- 2 linguri cimbru tocat
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 40 g parmezan
Pentru salată:
- 400 g varză albă
- 2 morcovi
- 2 cepe verzi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin alb
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se face salata: se toacă varza şi se freacă într-un castron, cu sare; se stoarce bine, pentru a deveni crocantă.
Se adaugă morcovii tăiaţi beţişoare, ceapa tăiată felii, uleiul, oţetui şi feniculul. Se sărează şi se piperează.
Se bat cotletele şi se crestează marginile grase.
Intr-o farfurie adâncă se amestecă pesmetul cu parmezan ras şi cimbru. în a doua farfurie se bat ouăle cu puţină sare şi piper.
Se tăvăleşte carnea prin făină, ou şi în cele din urmă prin pesmetul aromatizat; se presează puţin pe carne ca să se lipească bine.
Cotletele se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la cuptor cca 15 minute. Se servesc cu salată.
Cotlete cu cimbru, parmezan si varza
Pofta buna!