Cotlete condimentate
PrinteazaCotlete condimentate din: cotlete de porc, unt, cimbru, usturoi, nuci, zahar, otet, cartofi, spanac, rosii, sare, piper.
- 2 cotlete cu os
- 100 g unt
- 3 fire cimbru
- 3 căţei usturoi
- 100 g nuci măcinate
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri oţet balsamic
- 4 linguri suc de portocale
- 200 g cartofi fierţi
- 200 g spanac proaspăt sau congelat
- 4 roşii cherry
- 200 ml lapte
- sos de usturoi
- sare si piper
Mod de preparare:
Topeşti 50 g de unt, pui 2 fire de cimbru, usturoiul, cotletele, le ţii pe fiecare parte până se rumenesc, le scoţi şi pui în locul lor zahărul.
Ţii până se caramelizează, torni oţetul, pui firul de cimbru rămas, fadaugi sucul şi laşi câteva minute. Păstrezi sosul.
Separat, aşezi codetele într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi o dai la cuptor 6 minute. O scoţi, ungi codetele cu sosul păstrat, le mai ţii încă 6 minute, le presari cu nucile măcinate şi trase la tigaie.
Topeşti 25 g de unt, sotezi spanacul şi roşiile cherry. Cartofii îi pasezi, adaugi restul de unt, laptele şi freci piureul, apoi pui spanacul şi roşiile sotate, sare şi piper.
Serveşti codetele alături de piure şi stropite cu sos de usturoi.
Pofta buna!