Cotlete de crap cu legume
PrinteazaCotlete de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru.
Ingrediente:
- 4 cotlete de crap
- 400 g fasole verde
- 400 g mazare verde
- o conserva salata de sfecla rosie
- 4 catei de usturoi
- un ardei iute
- 4 rosii
- 8 ardei capia
- doua cepe
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- otet de mere
- smantana
- cimbru
Mod de preparare:
Fasolea verde şi mazărea se spală, se fierb în apă cu sare şi se pun într-un bol.
Usturoiul ae curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele.
Cotletele de crap se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă adâncă.
Se presară cu ulei, felii se ardei iute, rondele de ceapă şi felii de usturoi.
Se pun din loc în loc felii de roşii, se toarnă puţină apă, se introduce tava în cuptorul încins şi se cocc la foc mediu 25-30 de minute.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se păstrează la cald.
Ardeii capia se coc pe o tablă sau în cuptor, se presară cu sare şi se pun într-un bol, acoperiţi cu un capac pentru circa 15 minute.
Se decojesc, se curăţă de se-minţe şi se taie fâşii subţiri. Se amestecă bine cu sfecla roşie sau cu ulei, oţet, sare şi piper, iar sfecla se serveşte separat, alături de celelalte legume şi peştele.
Sfecla se poate amesteca impreuna cu smantana si cimbru, sare si piper.
Cotlete de crap cu legume
Pofta buna!
Eu nu am auzit pana acum de cotlete de crap