Cotlete cu ceapa si smantana
PrinteazaCotlete cu ceapa si smantana din: cotlete, untdelemn, faina, ceapa, smantana, sare, piper.
- 3-4 cotlete
- 4 linguri untdelemn
- 2 linguri faină
- 2 cepe
- 200 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă cotletele, se spală, se sărează şi se piperează, se bat şi se pun într-o cratiţă cu untdelemn şi puţină apă să se rumenească. După ce s-au rumenit bine se scot şi, în untdelemnul rămas, se pune ceapa tăiată mărunt să se înmoaie.
Se adaugă apoi faina, se stinge cu apă şi se lasă să fiarba 8-10 minute. După aceea se pune snnântâna şi se mai fierb încă 5-10 minute şi apoi se adaugă cotletele încorporând-le în sos.
Se servesc cu salată de sfeclă roşie.
Pofta buna!