Cotlete cu legume si sos

Printeaza

Cotlete cu legume si sos din: cotlete de porc, faina, sare, iaurt, ulei, vin, ceapa, usturoi, bulion, piper boabe, condimente, cartofi.

Ingrediente:Cotlete cu legume si sos

  • 6 cotlete de porc sau vitel
  • 2 linguri cu faina
  • sare
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 ceasca plina cu ulei
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • 1 lingura cu bulion
  • piper boabe
  • condimente
  • cartofi fierti

 

Mod de preparare:

Bateţi uşor carnea, treceţi feliile printr-un mujdei de usturoi, le săraţi, le treceţi prin făină şi le prăjiţi în ulei încins. Scoateţi cotletele pe şerveţele de hârtie ca să nu fie grase. Le lăsaţi în farfurie, acoperite. Scurgeţi uleiul în altă tigaie, căliţi ceapa 5-7 min, stingeţi cu bulion şi vin alb, săraţi, piperaţi şi condimentaţi cu măghiran, cimbru şi busuioc tocat fin.

Fierbeţi acoperit 10 min, adăugaţi iaurtul şi omo¬genizaţi, daţi în clocot. Aşezaţi cotletele pe un platou adâncit, înconjuraţi cu legume fierte, acoperiţi cu sos fierbinte, serviţi totul cald, cu pâine integrală şi vin alb.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce mai simpla reteta. si inca astept mai multe cocktailuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.