Cotlete cu sos de ciuperci
PrinteazaCotlete cu sos de ciuperci din: cotlete, ciuperci, ceapa, smantana, unt, sare, faina, piper.
- 4 cotlete fără os
- 300 g ciuperci
- o ceapă
- 2 linguri smântână grasă
- 400 ml supă
- 30 g unt
- 2-3 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se bate cu ciocanul special şi se aşază pe grătarul bine încins. Se ţine circa 8 minute pe fiecare parte, se scoate, se presară cu sare şi se lasă la cald.
Pentru sos, ceapa tocată şi ciupercile feliuţe se pun la călit în unt topit.
Se adaugă făina, se lasă un minut, se amestecă, se trage vasul de pe foc, se toarnă supa, se pune pe foc şi se lasă 10 minute. Se adaugă apoi smântână, sarea şi piperul, se mai lasă un clocot şi se aduce cu carnea la masă.
Pofta buna!