Cotlete cu sunca si ciuperci
PrinteazaCotlete cu sunca si ciuperci din: cotlet de vitel, unt, conopida, lapte, faina, limba, ciuperci, cascaval, vin rosu, sare, piper.
- 1,5 kg cotlet de viţel
- 150 g unt
- 1 conopidă
- 1 pahar lapte
- 1 lingură făină
- 150 g limbă fiartă
- 15 ciuperci (pălării)
- 2 linguri sos brun
- 50 g caşcaval
- 1/2 pahar vin roşu
- 1 pahar supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi cotletele, daţi-le cu puţină făină, rumeniţi-le puţin pe ambele feţe şi puneţi-le în tavă.
în vasul în care acestea au fost prăjite, faceţi sosul cu puţină făină, adăugaţi sosul brun, caşcavalul, vinul roşu.
Pe fiecare cotlet puneţi câte o felie de şuncă, ciupercile (pălăriile) sotate şi napate cu puţin sos, caşcaval ras, unt topit. Daţi tava la cuptor fierbinte.
Când sunt gata (după 10 minute), puneţi preparatul pe platou rotund şi decoraţi cu conopida care a fost fiartă şi gratinată. Sosul se aduce în sosieră, la masă, alături de preparat.
Pofta buna!