Cotlete cu usturoi
PrinteazaCotlete cu usturoi din: cotlet, usturoi, vin, dafin, sare, piper.
- 2 bucăţi cotlet (a câte 250-300 g fiecare)
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri untură de porc
- 1 cană vin alb sec
- 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi fulgi de ardei iute
- 1 foaie de dafin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190°C.
Se bate carnea cu un ciocan de şniţel, dacă e cazul, şi se elimină zgârciurile. Se asezonează bucăţile de came cu amestecul de condimente, sare şi piper şi se pun într-o tavă încăpătoare.
Se adaugă în tavă untură de porc, foaia de dafin, vinul şi căţeii de usturoi necurăţaţi, zdrobiţi doar cu latul cuţitului. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se introduce în cuptor.
Se coace 45 minute, apoi se scoate şi se elimină folia de pe tavă. Se creşte temperatura cuptorului la 210°C şi se reintroduce carnea la cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.
Friptura de porc se serveşte ca atare, cu diverse garnituri şi cu sosul format în tavă.
Pofta buna!