Cotlete cu usturoi

Printeaza

Cotlete cu usturoi din: cotlet, usturoi, vin, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Cotlete cu usturoi

  • 2 bucăţi cotlet (a câte 250-300 g fiecare)
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri untură de porc
  • 1 cană vin alb sec
  • 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi fulgi de ardei iute
  • 1 foaie de dafin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C.

Se bate carnea cu un ciocan de şniţel, dacă e cazul, şi se elimină zgârciurile. Se asezonează bucăţile de came cu amestecul de condimente, sare şi piper şi se pun într-o tavă încăpătoare.

Se adaugă în tavă untură de porc, foaia de dafin, vinul şi căţeii de usturoi necurăţaţi, zdrobiţi doar cu latul cuţitului. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se introduce în cuptor.

Se coace 45 minute, apoi se scoate şi se elimină folia de pe tavă. Se creşte temperatura cuptorului la 210°C şi se reintroduce carnea la cuptor, câte 8-10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte.

Friptura de porc se serveşte ca atare, cu diverse garnituri şi cu sosul format în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.