Cotlete cu vin rosu
PrinteazaCotlete cu vin rosu din: cotlete cu os, praz, usturoi, morcov, vin rosu, foid e dafin, susan, cimbrisor, sare si piper.
- 4 cotlete cu os
- 1 fir de praz
- 1 capatana de usturoi
- 2 cani cu vin rosu
- 1 morcov
- 2 foi de dafin
- 2 lingurite cu susan
- 2-3 crengute de cimbrisor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un bol, aşază bucăţile de carne împreună cu prazul şi morcovul tăiat rondele. Adaugă căpăţâna de usturoi necurăţată şi tăiată pe jumătate, foile de dafin şi un praf de sare şi piper. Acoperă totul cu vin roşu şi lasă la rece două ore.
După ce s-a marinat carnea, transferă totul într-un vas termorezistent. Presară deasupra două linguriţe cu susan şi crenguţele de cimbrişor.
Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute, îndepărtează folia şi mai lasă cel puţin zece minute.
Pofta buna!