Cotlete la cuptor, cu sos de legume
PrinteazaCotlete la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare, piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc, fara os
- cate 100 ml ulei si vin alb
- sare
- piper alb macinat
pentru sosul de legume:
- 1 morcov mic
- cate 1/2 telina si ardei rgas rosu
- 2 rosii
- 1 ceapa mica
- 1 pahar vin alb sec
- 2 linguri unt
- cimbru uscat maruntit
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le pui la fiert în apă cât să le acopere, cu un praf de sare.
Pasezi în blender legumele fierte, împreună cu puţină supă şi pui la fiert piureul obţinut, împreună cu vinul, puţină supă, unt, sare şi cimbru după gust. Le fierbi la foc mediu, amestecând până când sosul se îngroaşă.
Baţi uşor cotletele, cu ajutorul unui ciocan pentru şniţele, le presari cu sare şi le înăbuşi în ulei, câte 1 minut pe fiecare parte. Le aşezi într-o formă termorezistentă, le presari cu sare şi piper după gust şi le stropeşti cu vin.
Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
Aduci la masă cotletele alături de sosul de legume fierte. însoţeşti preparatul cu o salată de sezon, de varză roşie, ţelină şi ardei graşi.
Cotlete la cuptor, cu sos de legume
Pofta buna!