Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide
PrinteazaCotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide
- 1,600 kg cotlet de berbec
- 100 g masline verzi
- 60 g capere
- 1 ceapa
- 5 căţei usturoi
- 300 g rosii
- 1/2l supă saui apă
- 250 g orez
- 50 g stafide
- 150g unt
- 1lingură făină
- 1/2 pahar vin
- cimbru
- sare
- 1 lgătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie 12 cotlete, se bat lăsadu-se forma lor, se dau prin făină şi se prăjesc in unt pe ambele părţi.
Se aşază într-o cratiţă cu ceapa şi usturoiul tocate, roşiile tăiate, sare, cimbru, măslinele fără saiburi, caperele, vinul, puţină supă.
Se dau la cuptor circa 40 minute. Se aşază într-un platou adic cu sosul lor, presărate cu verdeaţa tocată.
Separat se serveşte un pilaf cu stafide.
Pofta buna!