Cotlete de berbec in stil oriental
PrinteazaCotlete de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi.
- 3 rinichi de oaie sau de miel
- 100 g slănină
- usturoi
- sare
- piper
- 6 ciuperci mari
- ulei
- 1 cană cu suc de roşii
- pătrunjel verde tocat
- 1 kg cartofi
Mod de preparare:
Curăţaţi cotletele, spălaţi-le, uscaţi-le într-un prosop curat, săraţi-le şi piperaţi-le, apoi frigeţi pe grătar, întorcându-le des. Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, tăiaţi pălăriile în două, frigeti-le pe plită si ţineţi-le la cald.
Frigeţi felii de slănină în cratiţa fară ulei, după care aşezaţi cotletele pe platou, puneţi deasupra lor câte 1/2 ciupercă, 1 felie de costiţă, iar între cotlete puneţi restul ciupercilor tăiate felii. Inconjuraţi cu cartofi prăjiţi.
Frigeţi rinichii (curăţaţi si ţinuţi în apă cu oţet în prealabil) pe grătar şi puneţi-i în mijlocul platoului. Acoperiţi totul cu suc de roşii şi verdeaţă tocată, în amestec cu usturoi pisat, serviţi mâncarea calda, cu pâine proaspătă şi salată de sezon.
Pofta buna!